Crypto marktupdate
20 januari 2018 

Crypto marktupdate "de januari crash van 2018"

Hopelijk hebben de ‘nieuwelingen’ in de crypto wereld de crash overleefd van de afgelopen week. Dit hoort nou eenmaal bij het spel en als je coins en/of tokens bezit dan weet je inmiddels hoe sterk emoties met je aan de haal kunnen gaan! Maar er is hoop, na elke correctie die je mee maakt wordt je namelijk psychisch sterker en kun je jouw emoties beter onder controle houden. Na het vallen en opstaan ben je voor de volgende keer beter bereid om te profiteren van dergelijke (crisis) situaties.

Bijna elke cryptocurrency investeerder heeft weleens op het meest verkeerde moment gekocht of verkocht. Je zult dan ook vrijwel altijd concluderen dat wanneer het lijkt dat er niks kapot kan gaan (euforie) dat dat het moment is om te verkopen. En wanneer je in paniek raakt en denkt dat het einde nabij is, dat dan juist het moment is om te kopen.

marktkapitalisatie cryptocurrency gehalveerdSinds 7 januari is de totale marktkapitalisatie van $832 miljard gezakt naar $417 miljard, een daling van 50%.

De grote vraag is nu natuurlijk, wat gaat er nu gebeuren? Voor Bitcoin zien we op het vlak van TA veel ‘bullish’ indicatoren maar het volume valt nog tegen. Investeerders lijken op dit moment terughoudend en blijven aan de zijlijn toekijken totdat er een duidelijke richting is gekozen.

Een opsomming van wat er allemaal speelt

1. Aziatisch nieuw jaar, waar Aziaten winst nemen om geschenken te kopen.
2. Amerikanen verkopen in januari om hun vermogenswinstbelasting verplichtingen met een jaar uit te stellen.

Deze eerste 2 punten gelden elk jaar en zorgt normaliter voor een gezonde correctie, maar dit jaar hebben we deze extra factoren erbij gekregen:

Tenslotte hebben we een massa aan nieuwe mensen mogen verwelkomen de afgelopen maanden. Vanaf het moment dat Bitcoin de $10.000 passeerde volgde er gigantisch veel media aandacht en de toestroom van nieuwe gebruikers op exchanges was verbazingwekkend. Zelfs zoveel dat de populaire exchanges het niet meer aankonden en de registraties (tijdelijk) moesten sluiten.

Terwijl de cryptocurrency markt altijd al een te grote dosis aan hype had, was het met de laatste stijging een beetje over de top. Veel geld wordt in coins en tokens gestopt welke fundamenteel helemaal nergens op slaan en geen enkele use case hebben. Het is meer gokken op namen en symbolen wat als resultaat geeft dat er nog veel meer druk wordt gezet aan de verkopende kant.

Conclusie

Samenvattend zitten we in een periode van eng nieuws bovenop de cyclische correctie. Zoals we al eerder hebben aangegeven zijn we er nog steeds van overtuigd dat de uptrend intact is en dat het ook niet veranderd zolang we boven de support van $8000 blijven! We zijn nu weer op zoek naar ‘higher highs’ en ‘lower highs’ om de bulls terug te zien. Als we de resistance van $12.500 doorbreken dan is de eerste target $14.380. Mochten we nog een daling zien naar $9.200 $8.000, dan staan de kooporders in ieder geval klaar…

Trade veilig en blijf winstgevend!

TA Bitcoin Cryptocurrency

Wil jij up-to-date blijven van de crypto markt en ben je op zoek naar informatie hoe je het beste kunt investeren in cryptocurrencies? Schrijf je dan nu in voor onze community en join ons Telegram kanaal!

Over de schrijver
Reactie plaatsen