Page content

article content

Crypto marktupdate “Q1 2018 Slechtste eerste kwartaal ooit”

Het eerste kwartaal van 2018 gaat de geschiedenis in als het slechtste eerste kwartaal in de geschiedenis van Bitcoin en het op één na slechtste kwartaal ooit. De eerste week van het tweede kwartaal is nu ook alweer een feit en crypto-analisten en experts lijken de komende paar maanden met optimisme te benaderen. Wat in Q1 nog zo drukte op de prijs lijkt dat nu te versoepelen en regelgevers beginnen hun balans te vinden. Aan de ene kant wilt de overheid (en grote bedrijven) de doorsnee burger beschermen van de gevaren in de crypto wereld en aan de andere kant willen ze de innovatie in blockchain technologie niet tegenzitten. Er zal consensus gevonden moeten worden maar van een ding zijn wij overtuigd, blockchain is hier om te blijven!

Bitcoin
Bitcoin is nu beland op de trendlijn van voor de parabolische stijging eind vorig jaar. Het sentiment is op een ongekend laag niveau, maar dat is juist goed nieuws gezien die gemoedsstand het beste moment blijkt om in te kopen. De trendlijn laat voor nu een support zien van $6500 dollar en als die niet houdt dan zijn alle ogen gericht op $6000 dollar voor een potentiële dubbele bodem. Volgende support ligt omtrent de $5000 dollar. Voor een bullish scenario houden we ten eerste een uitbraak in de gaten van de failing wedge (blauwe lijn) en willen we boven de $7300 dollar uitkomen.

17 april belastingdag US en 14-16 mei Consensus summit
Volgens Thomas Lee van Fundstrat is het waarschijnlijk dat Bitcoin weer zal stijgen na 17 april, wanneer de belastingdag in de Verenigde Staten voorbij is. Verder kijken traders uit naar de Consensus summit wat 14 mei van start gaat (omdat dit vorig jaar de bullish trend starte van juni). Ook de goedkeuring van eventuele ETF’s door de SEC zouden kunnen bijdragen aan een omkeer in de markt.

Institutioneel geld
We zijn dus ook op zoek naar het moment dat grote banken en financiële instellingen de crypto markt betreden. We zien daar langzaam aan wel wat beweging in komen maar het moment is lastig in te schatten wanneer dit geld echt geïnjecteerd zal worden in de markt. Zoals we eerder al aangaven is het een tijd van accumuleren en je inkopen te spreiden naarmate de markt een kant op kiest en verder ontwikkelt. Kijk hoofdzakelijk ook naar de lange termijn en bedenk wat er staat te gebeuren als blockchain tot een grootschalige adoptie komt in de samenleving. Het aankomend jaar, maar ook de jaren daarna, zal voor Bitcoin gepaard gaan met veel technologische vernieuwingen. Al deze ontwikkelingen – en voornamelijk die van het beter schalen – zal de prijs van cryptocurrencies op de lange termijn positief beïnvloeden.

SEC-compliant Exchanges
Tenslotte zien we exchanges als Coinbase en Poloniex die SEC-compliant willen worden zodat ze geaccrediteerd kunnen opereren. Dit zet op z’n beurt weer de deuren wat verder open voor de toestroming van institutioneel geld. Coinbase heeft de afgelopen week ook aangekondigd dat het platform ERC20 (Ethereum) tokens gaat ondersteunen en lanceerde daarnaast ‘Coinbase Ventures’ welke zich gaat richten op veelbelovende startups met cryptocurrency en blockchain-ideeën.

Waarom is dit belangrijk? Omdat het overgrote deel van mensen, en dan met name nieuwkomers, Coinbase en GDAX gebruiken om cryptocurrencies te kopen. Dit maakt het voor mensen makkelijk om te investeren in crypto wat uiteindelijk weer leidt tot ‘nieuw’ geld. Er zijn genoeg redenen om bullish te zijn maar we weten inmiddels dat de crypto markt onvoorspelbaar en onredelijk kan zijn. Een cyclus kent vaak pas een bodem wanneer er totale verslagenheid is… dus houdt rekening met beide scenario’s.

Trade Veilig!

Wil jij up-to-date blijven van de crypto markt en ben je op zoek naar informatie hoe je het beste kunt investeren in cryptocurrencies? Schrijf je dan nu in voor onze community en join ons Telegram kanaal!

Comment Section

0 reacties op “Crypto marktupdate “Q1 2018 Slechtste eerste kwartaal ooit”

*